Veggie shepherd's pie
Deze vega-variant op de Britse klassieker kun je een dag van tevoren bereiden. Voor serveren alleen nog opwarmen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, peen en tijm toe en roerbak 6 min. Doe de prei erbij en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, de linzen en tomaten toe en warm door. Breng op smaak met peper en zout.
Schep alles in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Rasp de kaas. Bestrooi met de kaas en zet in het midden van de oven. Bak in ca. 25 min. goudbruin.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Veggie shepherd's pie
Deze vega-variant op de Britse klassieker kun je een dag van tevoren bereiden. Voor serveren alleen nog opwarmen.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de winterpeen in plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de knoflook, peen en tijm toe en roerbak 6 min. Doe de prei erbij en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, de linzen en tomaten toe en warm door. Breng op smaak met peper en zout.
Schep alles in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Rasp de kaas. Bestrooi met de kaas en zet in het midden van de oven. Bak in ca. 25 min. goudbruin.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 winterpeen
2 preien
1 teen knoflook
3 el milde olijfolie
1 el gedroogde tijm
175 g vegetarisch gehakt
400 g bruine linzen in blik
400 g tomatenblokjes
450 g aardappelpuree (koelvers)
75 g jongbelegen kaas 50+
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm)