Vegetarische 'Shepherd's pie' met pastinaak en champignons
bewaar
bewaar

Vegetarische 'Shepherd's pie' met pastinaak en champignons

De Britten zochten een creatieve manier om kliekjesvlees te gebruiken en zo was de Shepherd's pie geboren: een ovenschotel met aardappelpuree. Wij hebben het gehakt verwisseld voor pastinaak en champignons.

15 min. bereiden / 40 min. oventijd

12 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook fijn. Schil de pastinaken en rasp ze met een grove rasp. Snijd de kastanjechampignons in stukjes van ca. 1 cm.

Verdeel de groenten over de bodem van de braadpan. Besprenkel met 2 el olie uit het potje semi­gedroogde tomaten (per 4 personen), breng op smaak met peper, schep om en rooster ca. 20 min. in de oven.

Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de semi­gedroogde tomaten fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.

Los het halve groentebouillonblokje op in het kokend water. Haal de braadpan uit de oven. Schep de linzen, gedroogde tomaten, tijm, rode wijn en groentebouillon door de geroosterde groenten. Plet met de pureestamper een deel van het linzen­ groentemengsel, zodat het iets bindt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Meng de aardappelpuree met de geraspte kaas. Verdeel de aardappel­ kaaspuree over het linzen­groentemengsel en maak er met een vork een mooi patroontje in. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

combinatietipLekker met HP Sauce (fles 255 g), een klassieker bij Shepherd’s pie.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegetarische 'Shepherd's pie' met pastinaak en champignons

De Britten zochten een creatieve manier om kliekjesvlees te gebruiken en zo was de Shepherd's pie geboren: een ovenschotel met aardappelpuree. Wij hebben het gehakt verwisseld voor pastinaak en champignons.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig