Vegetarische 'Shepherd's pie' met pastinaak en champignons
De Britten zochten een creatieve manier om kliekjesvlees te gebruiken en zo was de Shepherd's pie geboren: een ovenschotel met aardappelpuree. Wij hebben het gehakt verwisseld voor pastinaak en champignons.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook fijn. Schil de pastinaken en rasp ze met een grove rasp. Snijd de kastanjechampignons in stukjes van ca. 1 cm.
Verdeel de groenten over de bodem van de braadpan. Besprenkel met 2 el olie uit het potje semigedroogde tomaten (per 4 personen), breng op smaak met peper, schep om en rooster ca. 20 min. in de oven.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de semigedroogde tomaten fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
Los het halve groentebouillonblokje op in het kokend water. Haal de braadpan uit de oven. Schep de linzen, gedroogde tomaten, tijm, rode wijn en groentebouillon door de geroosterde groenten. Plet met de pureestamper een deel van het linzen groentemengsel, zodat het iets bindt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de aardappelpuree met de geraspte kaas. Verdeel de aardappel kaaspuree over het linzengroentemengsel en maak er met een vork een mooi patroontje in. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Vegetarische 'Shepherd's pie' met pastinaak en champignons
De Britten zochten een creatieve manier om kliekjesvlees te gebruiken en zo was de Shepherd's pie geboren: een ovenschotel met aardappelpuree. Wij hebben het gehakt verwisseld voor pastinaak en champignons.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Snijd de tenen knoflook fijn. Schil de pastinaken en rasp ze met een grove rasp. Snijd de kastanjechampignons in stukjes van ca. 1 cm.
Verdeel de groenten over de bodem van de braadpan. Besprenkel met 2 el olie uit het potje semigedroogde tomaten (per 4 personen), breng op smaak met peper, schep om en rooster ca. 20 min. in de oven.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de semigedroogde tomaten fijn. Ris de blaadjes tijm van de takjes.
Los het halve groentebouillonblokje op in het kokend water. Haal de braadpan uit de oven. Schep de linzen, gedroogde tomaten, tijm, rode wijn en groentebouillon door de geroosterde groenten. Plet met de pureestamper een deel van het linzen groentemengsel, zodat het iets bindt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de aardappelpuree met de geraspte kaas. Verdeel de aardappel kaaspuree over het linzengroentemengsel en maak er met een vork een mooi patroontje in. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 tenen knoflook
600 g pastinaken
400 g kastanjechampignons
400 g linzen in blik
7½ g verse tijm
8 semi-gedroogde tomaten
½ groentebouillonblokje
100 ml kokend water
100 ml rode wijn
900 g koelverse aardappelpuree
120 g geraspte kaas voor ovengratin
Dit heb je nodig
grove rasp
lage braadpan met deksel: Ø 28 cm
pureestamper