Mosterdsoep met asperge en ham
Aan de slag
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van asperges van onderkant ca. 2-3 cm houtachtige uiteinden afsnijden en asperges in stukjes van ca. 2 cm snijden. Van brood korstjes afsnijden en brood in blokjes snijden. In pan olie verhitten en broodblokjes al omscheppend in ca. 2 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.
Mosterdsoep volgens gebruiksaanwijzing aan de kook brengen. Asperges, doperwten en bosui toevoegen en soep 5 à 6 minuten zachtjes laten koken. Hamreepjes door soep roeren en op smaak brengen met peper. Soep over vier borden verdelen. Garneren met croutons. Serveren met sneetjes brood.
Mosterdsoep met asperge en ham
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van asperges van onderkant ca. 2-3 cm houtachtige uiteinden afsnijden en asperges in stukjes van ca. 2 cm snijden. Van brood korstjes afsnijden en brood in blokjes snijden. In pan olie verhitten en broodblokjes al omscheppend in ca. 2 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.
Mosterdsoep volgens gebruiksaanwijzing aan de kook brengen. Asperges, doperwten en bosui toevoegen en soep 5 à 6 minuten zachtjes laten koken. Hamreepjes door soep roeren en op smaak brengen met peper. Soep over vier borden verdelen. Garneren met croutons. Serveren met sneetjes brood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bosuitjes
500 g groene asperges
2 sneetjes witbrood
2 eetlepels olie
3 blikjes mosterdsoep
1 pak doperwten (diepvries)
1 pak hamreepjes
0 peper
Dit heb je nodig
keukenpapier