Hammousse met portgelei
Aan de slag
Korstjes van casinosneetje snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 cm dikte. In kommetje met staafmixer ham fijnhakken. Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. In pan port aan de kook brengen. Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 minuten laten afkoelen. Schaaltje bekleden met plasticfolie. Uitgerold casinosneetje erin leggen. Ham-mascarponemengsel erover verdelen en gladstrijken. Selderijblaadjes erop leggen. Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen. Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Blokjes op vier kleine schoteltjes leggen.
Hammousse met portgelei
null personen
140 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Korstjes van casinosneetje snijden en sneetje uitrollen tot ca. 1/2 cm dikte. In kommetje met staafmixer ham fijnhakken. Mascarpone erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper. In kom met koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. In pan port aan de kook brengen. Port ca. 3 minuten laten inkoken, op smaak brengen met zout. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete port oplossen. Portmengsel ca. 5 minuten laten afkoelen. Schaaltje bekleden met plasticfolie. Uitgerold casinosneetje erin leggen. Ham-mascarponemengsel erover verdelen en gladstrijken. Selderijblaadjes erop leggen. Portmengsel erover schenken en geheel in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Plasticfolie uit schaaltje nemen en opzij vouwen. Met warm scherp mes hammousse in blokjes van ca. 2 x 2 cm snijden. Blokjes op vier kleine schoteltjes leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sneetje wit-casinobrood
40 g gebraden beenham
75 g mascarpone
0 zout en peper
2 blaadjes witte gelatine
150 ml rode port
6 blaadjes selderij
Dit heb je nodig
plasticfolie
staafmixer
schaaltje met rechtopstaande randen