Ricottasandwich
bewaar
bewaar

Ricottasandwich

Frisse sandwiches met ricotta, surimi, kip en komkommer. Ook lekker als hapje!

20 min. bereiden / 20 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de komkommer en snijd deze met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte in dunne plakken. Verwijder de zaadlijsten. Bestrooi de komkommerrepen met het zout en bedruppel ze met de azijn. Leg de komkommer in een vergiet, dek het met plasticfolie af en leg iets zwaars erop. Laat de komkommer minstens 30 min. uitlekken. Dep voor gebruik de komkommer droog met keukenpapier. Snijd intussen het blad van de peterselie af.

Roer de ricotta, citroenolie en peterselie door elkaar. Breng vervolgens flink op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de surimi in lange plakken. Snijd de korsten van het brood en besmeer alle sneetjes met het ricottamengsel. Verdeel de komkommerrepen over 1/3 van de sneetjes brood. Leg 1/3 van de sneetjes brood opzij. Beleg vervolgens de overgebleven sneetjes afwisselend met gerookte kip of surimi. Afdekken met de opzij gelegde sneetjes brood. Snijd de sandwiches 2x diagonaal door, tot driehoekjes.

bereidingstipDe gebruikte olijfolie heeft een krachtig citroenaroma; gebruik er daarom maar een klein beetje van om bijvoorbeeld saladedressings, beetgare groenten of soep een bijzonder smaakaccent te geven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ricottasandwich

Frisse sandwiches met ricotta, surimi, kip en komkommer. Ook lekker als hapje!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig