Witte rijst met sherry en pijnboompitten
Aan de slag
In droge koekenpan pijnboompitten onder regelmatig schudden goudbruin roosteren. Pijnboompitten op bord scheppen en laten afkoelen. Ui en knoflook pellen en snipperen.
In ruime pan olie verhitten en ui en knoflook op laag vuur in ca. 3 minuten glazig bakken. Bouillontabletten, 9 dl water en sherry toevoegen en geheel aan de kook brengen. Rijst erdoor roeren en ca. 30 minuten koken tot vocht bijna verdampt en rijst zacht is, regelmatig omscheppen.Intussen peterselie heel fijnhakken. Pijnboompitten en peterselie door rijst mengen.
Witte rijst met sherry en pijnboompitten
bijgerecht
null personen
500 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
In droge koekenpan pijnboompitten onder regelmatig schudden goudbruin roosteren. Pijnboompitten op bord scheppen en laten afkoelen. Ui en knoflook pellen en snipperen.
In ruime pan olie verhitten en ui en knoflook op laag vuur in ca. 3 minuten glazig bakken. Bouillontabletten, 9 dl water en sherry toevoegen en geheel aan de kook brengen. Rijst erdoor roeren en ca. 30 minuten koken tot vocht bijna verdampt en rijst zacht is, regelmatig omscheppen.Intussen peterselie heel fijnhakken. Pijnboompitten en peterselie door rijst mengen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje pijnboompitten
1 ui
1 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie
2 kippenbouillontabletten
100 ml droge sherry
350 g witte rijst (geen snelkook)
2 takjes peterselie