Hawaïburger met verse ananas
Aan de slag
Meng de ui en azijn in een kom. Snijd de onder- en bovenkant van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd 4 plakken van 1 cm dik en verwijder de harde kern. Snijd de rest van de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng samen met de tomaten en maiskolfjes door de ui met azijn. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verhit de grillpan en gril de burgers in 12 min. gaar. Keer halverwege en schaaf na het keren de kaas over de burgers.
Halveer de bollen overlangs en beleg de onderste helften met de sla. Grill de ananasplakken 1 min. en leg op de sla. Leg de burgers met de kaas erop. Bedek met de bovenste helften van de broodjes en serveer met de salade. Lekker met ketchup.
Ananas schillen en snijden
Instructievideo - 01:04 min.
Hawaïburger met verse ananas
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng de ui en azijn in een kom. Snijd de onder- en bovenkant van de ananas en snijd de schil eraf. Snijd 4 plakken van 1 cm dik en verwijder de harde kern. Snijd de rest van de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng samen met de tomaten en maiskolfjes door de ui met azijn. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verhit de grillpan en gril de burgers in 12 min. gaar. Keer halverwege en schaaf na het keren de kaas over de burgers.
Halveer de bollen overlangs en beleg de onderste helften met de sla. Grill de ananasplakken 1 min. en leg op de sla. Leg de burgers met de kaas erop. Bedek met de bovenste helften van de broodjes en serveer met de salade. Lekker met ketchup.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
3 el azijn
1 ananas
1 bakje cherry tomaten
1 blik minimais
2 schaaltjes jalapeño burger
100 g Cheddar
4 witte bollen met sesam
4 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
grillpan