Komkommergazpacho
Deze gazpacho dankt zijn frisse groene kleur aan komkommer en groene paprika's. De tabasco geeft het een beetje pit. Lekker!
Aan de slag
Snijd de korst van het brood en snijd het brood in grove stukken. Rooster het brood in een koekenpan zonder boter of olie 4 min. op laag vuur, keer af en toe. Het brood moet niet gekleurd zijn, maar wel krokant. Haal uit de pan.
Snijd ondertussen de paprika in kleine stukken. Snijd de knoflook grof. Schil de komkommers en snijd in gelijke stukken.
Pureer de paprika met de knoflook in een blender of keukenmachine glad. Voeg het geroosterde brood, de komkommer, azijn, tabasco en het water toe en pureer glad. Breng op smaak met peper, eventueel zout en de olie. Dek de gazpacho af met vershoudfolie en laat in 30 min. koud worden in de koelkast.
Schenk de soep in glazen of kommen, besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met extra zwarte peper.
Komkommergazpacho
Deze gazpacho dankt zijn frisse groene kleur aan komkommer en groene paprika's. De tabasco geeft het een beetje pit. Lekker!
voorgerecht
null personen
130 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de korst van het brood en snijd het brood in grove stukken. Rooster het brood in een koekenpan zonder boter of olie 4 min. op laag vuur, keer af en toe. Het brood moet niet gekleurd zijn, maar wel krokant. Haal uit de pan.
Snijd ondertussen de paprika in kleine stukken. Snijd de knoflook grof. Schil de komkommers en snijd in gelijke stukken.
Pureer de paprika met de knoflook in een blender of keukenmachine glad. Voeg het geroosterde brood, de komkommer, azijn, tabasco en het water toe en pureer glad. Breng op smaak met peper, eventueel zout en de olie. Dek de gazpacho af met vershoudfolie en laat in 30 min. koud worden in de koelkast.
Schenk de soep in glazen of kommen, besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met extra zwarte peper.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g afbakciabatta
1 groene paprika
2 tenen knoflook
2 komkommers
1 el wittewijnazijn
¼ tl tabasco
100 ml water
5 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
blender of keukenmachine
vershoudfolie