Komkommergazpacho
bewaar
bewaar

Komkommergazpacho

Deze gazpacho dankt zijn frisse groene kleur aan komkommer en groene paprika's. De tabasco geeft het een beetje pit. Lekker!

15 min. bereiden / 30 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de korst van het brood en snijd het brood in grove stukken. Rooster het brood in een koekenpan zonder boter of olie 4 min. op laag vuur, keer af en toe. Het brood moet niet gekleurd zijn, maar wel krokant. Haal uit de pan.

Snijd ondertussen de paprika in kleine stukken. Snijd de knoflook grof. Schil de komkommers en snijd in gelijke stukken.

Pureer de paprika met de knoflook in een blender of keukenmachine glad. Voeg het geroosterde brood, de komkommer, azijn, tabasco en het water toe en pureer glad. Breng op smaak met peper, eventueel zout en de olie. Dek de gazpacho af met vershoudfolie en laat in 30 min. koud worden in de koelkast.

Schenk de soep in glazen of kommen, besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met extra zwarte peper.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Komkommergazpacho

Deze gazpacho dankt zijn frisse groene kleur aan komkommer en groene paprika's. De tabasco geeft het een beetje pit. Lekker!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig