Groene gazpacho met avocado en garnalen
Deze groene gazpacho is in 15 minuten klaar. Wat wil je nog meer op een warme zomerdag?
Aan de slag
Snijd de paprika en de bosui in stukken. Schil de komkommers en snijd in stukken. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Doe de paprika, bosui en knoflook in een blender en pureer glad. Voeg de komkommer, avocado, azijn en ijsklontjes toe, breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer tot een egale soep. Roer de olie en tabasco erdoor.
Verdeel de soep over glazen en garneer met de garnalen.
Groene gazpacho met avocado en garnalen
Deze groene gazpacho is in 15 minuten klaar. Wat wil je nog meer op een warme zomerdag?
voorgerecht
null personen
200 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de paprika en de bosui in stukken. Schil de komkommers en snijd in stukken. Snijd de avocado doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Doe de paprika, bosui en knoflook in een blender en pureer glad. Voeg de komkommer, avocado, azijn en ijsklontjes toe, breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer tot een egale soep. Roer de olie en tabasco erdoor.
Verdeel de soep over glazen en garneer met de garnalen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 groene paprika
1 bosje bosui
2 komkommers
1 eetrijpe avocado
1 teen knoflook
25 ml witte wijnazijn
5 ijsklontjes
25 ml extra vierge olijfolie
½ tl groene tabasco
100 g gekookte en gepelde garnalen
Dit heb je nodig
blender of staafmixer