Gemarineerde pittige wortelsticks
Aan de slag
Wortel schoonmaken en in 3 gelijke stukken snijden. In pan met water en weinig zout wortel 10 à 15 min. koken. Afgieten en iets laten afkoelen. Wortel in lengte in dunne plakjes (ca. 1/2 cm dik) snijden. Plakjes vervolgens in reepjes van ca. 1/2 cm dik snijden. Wortelreepjes in schaal leggen. Bestrooien met oregano, zout en peper. Azijn en zoveel olie erover schenken dat wortelreepjes bedekt zijn. Knoflook pellen, in plakjes snijden en door wortelreepjes scheppen. Minstens 1 dag in koelkast laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
Gemarineerde pittige wortelsticks
null personen
140 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Wortel schoonmaken en in 3 gelijke stukken snijden. In pan met water en weinig zout wortel 10 à 15 min. koken. Afgieten en iets laten afkoelen. Wortel in lengte in dunne plakjes (ca. 1/2 cm dik) snijden. Plakjes vervolgens in reepjes van ca. 1/2 cm dik snijden. Wortelreepjes in schaal leggen. Bestrooien met oregano, zout en peper. Azijn en zoveel olie erover schenken dat wortelreepjes bedekt zijn. Knoflook pellen, in plakjes snijden en door wortelreepjes scheppen. Minstens 1 dag in koelkast laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 winterpeen
0 zout
½ tl oregano
0 (versgemalen) zwarte peper
2 el rode wijnazijn
60 ml olijfolie
1 teentje knoflook