Paella
Aan de slag
Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Dit zorgt ervoor dat de kleur en smaak optimaal vrijkomen. Gooi het vel weg.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot u alleen het vel over heeft.
Verhit de paellapan of hapjespan en voeg de olie toe. Bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Doe de knoflook erbij en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat toe en bak 3 min.
Schenk de rest van de bouillon en de saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer 1 keer door en zet het vuur laag. Controleer na 20 min. of de rijst gaar is. Laat indien nodig nog een paar min. koken. Afgieten is niet nodig.
Paella maken
Instructievideo - 05:47 min.
Paella
hoofdgerecht
null personen
785 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Dit zorgt ervoor dat de kleur en smaak optimaal vrijkomen. Gooi het vel weg.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de tomaten. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot u alleen het vel over heeft.
Verhit de paellapan of hapjespan en voeg de olie toe. Bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Doe de knoflook erbij en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat toe en bak 3 min.
Schenk de rest van de bouillon en de saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer 1 keer door en zet het vuur laag. Controleer na 20 min. of de rijst gaar is. Laat indien nodig nog een paar min. koken. Afgieten is niet nodig.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje saffraan
1 l hete kippenbouillon
6 trostomaten
5 el olijfolie
2 uien
1 chorizo
4 tenen knoflook
300 g risottorijst
Dit heb je nodig
paellapan of grote hapjespan