Franse rozemarijnkip met frites
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de helft van de knoflook en rozemarijn met 2 el olie en peper en zout. Duw het rozemarijnmengsel onder het vel van de kip. Leg op de velkant in de braadslee. Braad de kip in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Keer halverwege.
Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de aubergine 3 min. Schep de rest van de knoflook erdoor en bak nog 1 min. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de frituurolie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer en frituur de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kip met de groenten en frites.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Franse rozemarijnkip met frites
hoofdgerecht
null personen
850 kcal
25 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de helft van de knoflook en rozemarijn met 2 el olie en peper en zout. Duw het rozemarijnmengsel onder het vel van de kip. Leg op de velkant in de braadslee. Braad de kip in ca. 40 min. gaar in het midden van de oven. Keer halverwege.
Verhit 2 el olie in een koekenpan. Bak de aubergine 3 min. Schep de rest van de knoflook erdoor en bak nog 1 min. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 min. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de frituurolie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer en frituur de frites volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kip met de groenten en frites.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tenen knoflook
½ bakje rozemarijn
4 el olijfolie
1 schaal kippenpoten
1 aubergine
500 g tomaten
1 l frituurolie
600 g mini frites
Dit heb je nodig
braadslee (30 x 35 cm), ingevet