Italiaanse kip met ciabatta en gremolata
Met deze kipstoof gaat het zonnetje schijnen.
Aan de slag
Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de kippenpoten (aan de velkant) en bestrooi de poten met peper en eventueel zout. Maak de ui schoon en snipper fijn. Was de aubergine, verwijder de steel en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in de breedte in plakken van een ½ cm dik.
Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, aubergine en rozemarijn toe en bak 2 min. Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 35 min. gaar.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 10 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen de gremolata. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de halve citroen in 2 parten. Snijd de peterselie fijn en meng met de knoflook, olie en het citroenrasp.
Laat de olijven uitlekken. Voeg toe aan de stoof en verdeel de stoof over de borden. Garneer met een citroenpartje en serveer met de gremolata en ciabattina’s.
Italiaanse kip met ciabatta en gremolata
Met deze kipstoof gaat het zonnetje schijnen.
hoofdgerecht
null personen
940 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de kippenpoten (aan de velkant) en bestrooi de poten met peper en eventueel zout. Maak de ui schoon en snipper fijn. Was de aubergine, verwijder de steel en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in de breedte in plakken van een ½ cm dik.
Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, aubergine en rozemarijn toe en bak 2 min. Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 35 min. gaar.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 10 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen de gremolata. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de halve citroen in 2 parten. Snijd de peterselie fijn en meng met de knoflook, olie en het citroenrasp.
Laat de olijven uitlekken. Voeg toe aan de stoof en verdeel de stoof over de borden. Garneer met een citroenpartje en serveer met de gremolata en ciabattina’s.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
540 g kippenpoten
1 ui
1 aubergine
25 g ongezouten roomboter
1 g gedroogde rozemarijn
540 g passata tomatensaus
2 afbakciabattina's
1 teen knoflook
½ citroen
10 g verse peterselie
1 el traditionele olijfolie
100 g Kalamata-olijven zonder pit
Dit heb je nodig
bakpapier