Italiaanse kip met ciabatta en gremolata
bewaar
bewaar

Italiaanse kip met ciabatta en gremolata

Met deze kipstoof gaat het zonnetje schijnen.

45 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Maak met een scherp mes schuine inkepingen in de kippenpoten (aan de velkant) en bestrooi de poten met peper en eventueel zout. Maak de ui schoon en snipper fijn. Was de aubergine, verwijder de steel en halveer in de lengte. Snijd vervolgens in de breedte in plakken van een ½ cm dik.

Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 5 min. rondom goudbruin. Voeg de ui, aubergine en rozemarijn toe en bak 2 min. Voeg de passata toe, breng aan de kook, zet het vuur laag en stoof met de deksel op de pan in 35 min. gaar.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat ca. 10 min. in het midden van de oven.

Maak ondertussen de gremolata. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de citroen. Snijd de halve citroen in 2 parten. Snijd de peterselie fijn en meng met de knoflook, olie en het citroenrasp.

Laat de olijven uitlekken. Voeg toe aan de stoof en verdeel de stoof over de borden. Garneer met een citroenpartje en serveer met de gremolata en ciabattina’s.

bereidingstipJe kunt de kipstoof 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Italiaanse kip met ciabatta en gremolata

Met deze kipstoof gaat het zonnetje schijnen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig