Bieten-haring-aardappelsalade
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in parten en kook ze in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
Snijd ondertussen de bietjes in parten. Verwijder het staartje van de haringen en snijd ze in stukjes van 1 cm.
Klop in een kom de slagroom, mosterd, dille, 1 el vocht uit het potje kappertjes en peper en zout tot een dressing. Doe de aardappelen, bietjes, kappertjes en haring in een ruime schaal en schep de dressing erdoor. Verdeel de uiringen erover en serveer.
Bieten-haring-aardappelsalade
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in parten en kook ze in water met zout in 15 min. gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
Snijd ondertussen de bietjes in parten. Verwijder het staartje van de haringen en snijd ze in stukjes van 1 cm.
Klop in een kom de slagroom, mosterd, dille, 1 el vocht uit het potje kappertjes en peper en zout tot een dressing. Doe de aardappelen, bietjes, kappertjes en haring in een ruime schaal en schep de dressing erdoor. Verdeel de uiringen erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g aardappelen
1 schaal gekookte bieten
4 Hollandse
1 bekertje slagroom
2 el Dijon mosterd
1 bakje dille
½ potje kappertjes
1 rode ui