Bietenburgers
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Week het brood in 4 el water. Snijd 1 biet in piepkleine blokjes (brunoise). Meng deze met het gehakt, ei en 2 el ketchup. Knijp het brood uit, kneed door het gehakt en voeg peper en zout toe. Vorm er met natte handen 4 burgers van. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. gaar. Keer halverwege.
Bak ondertussen de broodjes in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rest van de bietjes in plakjes. Halveer de broodjes en leg tussen elk broodje wat peen julienne, een paar plakjes biet, een bietenburger en ketchup. Maak van de rest van de biet en peen een salade. Besprenkel met 2 el olie. De bietenburgers zijn ook lekker met een blaadje sla ertussen.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Bietenburgers
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
25 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Week het brood in 4 el water. Snijd 1 biet in piepkleine blokjes (brunoise). Meng deze met het gehakt, ei en 2 el ketchup. Knijp het brood uit, kneed door het gehakt en voeg peper en zout toe. Vorm er met natte handen 4 burgers van. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. gaar. Keer halverwege.
Bak ondertussen de broodjes in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rest van de bietjes in plakjes. Halveer de broodjes en leg tussen elk broodje wat peen julienne, een paar plakjes biet, een bietenburger en ketchup. Maak van de rest van de biet en peen een salade. Besprenkel met 2 el olie. De bietenburgers zijn ook lekker met een blaadje sla ertussen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sneetje witbrood
1 schaal gekookte bieten
300 g rundergehakt
1 ei
2 el ketchup
4 el olijfolie
4 kaiserbroodjes
1 zak peen julienne