Oestersaus-drumsticks
Dé favoriet tijdens een familiepicknick: koude kippenpootjes. Vooral als ze gemarineerd zijn in rijke smaken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak in een kommetje een marinade van de rasp, het sap, de suiker, oestersaus, sojasaus, peper en zout.
Kneus de knoflook. Leg de drumsticks in de ovenschaal en schenk de marinade erover. Schep om, leg de knoflook ertussen en bak in 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Marineren
Instructievideo - 00:40 min.
Oestersaus-drumsticks
Dé favoriet tijdens een familiepicknick: koude kippenpootjes. Vooral als ze gemarineerd zijn in rijke smaken.
bijgerecht
null personen
245 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak in een kommetje een marinade van de rasp, het sap, de suiker, oestersaus, sojasaus, peper en zout.
Kneus de knoflook. Leg de drumsticks in de ovenschaal en schenk de marinade erover. Schep om, leg de knoflook ertussen en bak in 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
1 el bruine suiker
2 el oestersaus
2 el Japanse sojasaus
3 tenen knoflook
2 schalen kipdrumsticks