Aardbeienscones
bewaar
bewaar

Aardbeienscones

Maak deze scones extra lekker met vers fruit en mascarpone.

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem in een beslagkom. Houd wat bloem over om later te bestuiven. Voeg het bakpoeder en zout toe. Snijd de boter in blokjes. Voeg de boter toe en kneed snel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed kort in de kom.

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed verder tot een soepel deeg. Rol met behulp van de deegroller uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 5 cm doorsnee. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee.

Bak in ca. 15 min. in de oven gaar. Laat iets afkoelen. Snijd de warme scones open en besmeer ze met de mascarpone en de aardbeienjam. Serveer de scones met de aardbeien.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardbeienscones

Maak deze scones extra lekker met vers fruit en mascarpone.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig