Aardbeienscones
Maak deze scones extra lekker met vers fruit en mascarpone.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem in een beslagkom. Houd wat bloem over om later te bestuiven. Voeg het bakpoeder en zout toe. Snijd de boter in blokjes. Voeg de boter toe en kneed snel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed kort in de kom.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed verder tot een soepel deeg. Rol met behulp van de deegroller uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 5 cm doorsnee. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee.
Bak in ca. 15 min. in de oven gaar. Laat iets afkoelen. Snijd de warme scones open en besmeer ze met de mascarpone en de aardbeienjam. Serveer de scones met de aardbeien.
Deeg maken
Instructievideo - 01:24 min.
Aardbeienscones
Maak deze scones extra lekker met vers fruit en mascarpone.
null porties
215 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem in een beslagkom. Houd wat bloem over om later te bestuiven. Voeg het bakpoeder en zout toe. Snijd de boter in blokjes. Voeg de boter toe en kneed snel tot een kruimelig deeg. Voeg de melk toe en kneed kort in de kom.
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed verder tot een soepel deeg. Rol met behulp van de deegroller uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek er met een glas cirkels uit van 5 cm doorsnee. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk ze hiermee.
Bak in ca. 15 min. in de oven gaar. Laat iets afkoelen. Snijd de warme scones open en besmeer ze met de mascarpone en de aardbeienjam. Serveer de scones met de aardbeien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g tarwebloem
16 g bakpoeder
1 tl zout
75 g ongezouten roomboter
300 ml halfvolle melk
1 middelgroot ei
125 g mascarpone
250 g suikervrije aardbeienjam
500 g aardbeien
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier