Chocolademuffins met cranberry's
bewaar
bewaar

Chocolademuffins met cranberry's

Het frisse en zurige van de cranberry's komt extra goed naar boven in deze chocomuffins.

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef de bloem met het bakpoeder, de suiker, de cacaopoeder en een mespunt zout boven een kom. Vet de muffinvorm in.

Schep 125 g cranberry's erdoor en maak in het midden een kuiltje. Roer in een maatbeker of kom het ei met een vork los. Smelt de boter. Roer de melk en de boter door het mengsel. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem en roer alles tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen meel meer zichtbaar is. Schep het beslag in de holletjes van de muffinvormpjes.

Strooi de rest van de cranberry's erover. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de muffins in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem de muffins uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.

variatietipVervang voor dubbele chocolademuffins de cranberry's door 100 g in stukjes gehakte pure chocolade (70% cacao).

Cupcakes maken

Instructievideo - 08:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocolademuffins met cranberry's

Het frisse en zurige van de cranberry's komt extra goed naar boven in deze chocomuffins.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig