Lenteminestrone
Rijkgevulde Italiaanse maaltijdsoep.Buon appetito!
Aan de slag
Snijd de spek in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en bak het spek 10 min. Snijd ondertussen de winterpeen in dunne plakjes, de knoflook fijn en de bleekselderij in plakjes. Snipper ook de ui.
Voeg alles samen met het spek en fruit 10 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Roer door en laat 15 min. op laag vuur doorkoken.
Voeg de pasta, tuinerwten en bonen toe en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Snijd de peterselie grof. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Lekker met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Lenteminestrone
Rijkgevulde Italiaanse maaltijdsoep.Buon appetito!
hoofdgerecht
null personen
410 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de spek in blokjes. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en bak het spek 10 min. Snijd ondertussen de winterpeen in dunne plakjes, de knoflook fijn en de bleekselderij in plakjes. Snipper ook de ui.
Voeg alles samen met het spek en fruit 10 min. op laag vuur. Voeg de bouillontabletten, tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook. Roer door en laat 15 min. op laag vuur doorkoken.
Voeg de pasta, tuinerwten en bonen toe en laat nog 5 min. zachtjes koken.
Snijd de peterselie grof. Voeg de peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Lekker met versgeraspte Parmezaanse kaas.
kookstaptip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g gerookt ontbijtspek
2 el traditionele olijfolie
250 g winterpeen
2 tenen knoflook
3 stengels bleekselderij
1 ui
2 kippenbouillontabletten
400 g tomatenblokjes
1 l water
75 g conchigliette (pasta)
200 g fijne diepvries tuinerwten
20 g verse platte peterselie
400 g limabonen in blik