Pastasalade met ei
Vier de lente met deze pastasalade vol asperges.
Aan de slag
Schil de asperges rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de aspgerges 5 min, draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water staan.
Kook ondertussen de pasta gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Kook ondertussen in een andere pan de eieren hard. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in parten.
Meng de mayonaise met het citroensap. Meng vervolgens de pasta met de mayonaise. Giet de asperges af en snijd ze in stukjes. Snijd het rookvlees in reepjes. Meng de asperges, eipartjes, rucola en het rookvlees door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Asperges koken
Instructievideo - 06:34 min.
Pastasalade met ei
Vier de lente met deze pastasalade vol asperges.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de asperges rondom vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Kook de aspgerges 5 min, draai het vuur uit en laat ze nog 10 min. in het hete water staan.
Kook ondertussen de pasta gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Kook ondertussen in een andere pan de eieren hard. Laat de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in parten.
Meng de mayonaise met het citroensap. Meng vervolgens de pasta met de mayonaise. Giet de asperges af en snijd ze in stukjes. Snijd het rookvlees in reepjes. Meng de asperges, eipartjes, rucola en het rookvlees door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
300 g farfalle
4 middelgrote scharreleieren
2 el mayonaise
½ el citroensap
200 g rookvlees
75 g rucola