Volkorentoast met spinazie, rookvlees en ei
Eet je graag brood? Kies dan volkorenbrood, daar zitten veel vezels in en dat is goed voor je spijsvertering.
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Spoel af onder koud stromend water en pel ze. Doe ondertussen de sojamelk, 100 ml olie, de azijn, mosterd en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. met de staafmixer tot mayonaise.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd ze diagonaal doormidden.
Bestrijk de broodjes met 1 el van de mayonaise en verdeel het rookvlees en de spinazie over de sneetjes. Halveer de eitjes en leg op elk broodje een half ei. Breng op smaak met peper.
Volkorentoast met spinazie, rookvlees en ei
Eet je graag brood? Kies dan volkorenbrood, daar zitten veel vezels in en dat is goed voor je spijsvertering.
null personen
335 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Spoel af onder koud stromend water en pel ze. Doe ondertussen de sojamelk, 100 ml olie, de azijn, mosterd en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. met de staafmixer tot mayonaise.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd ze diagonaal doormidden.
Bestrijk de broodjes met 1 el van de mayonaise en verdeel het rookvlees en de spinazie over de sneetjes. Halveer de eitjes en leg op elk broodje een half ei. Breng op smaak met peper.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote scharreleieren
60 ml sojamelk ongezoet
120 ml milde olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 tl dijonmosterd
½ tl zout
200 g verse spinazie
4 sneetjes volkorenbrood
50 g rookvlees
Dit heb je nodig
staafmixer