Volkorentoast met spinazie, rookvlees en ei
bewaar
bewaar

Volkorentoast met spinazie, rookvlees en ei

Eet je graag brood? Kies dan volkorenbrood, daar zitten veel vezels in en dat is goed voor je spijsvertering.

15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 5 min. Dan is het eiwit gestold en de dooier nog zacht. Spoel af onder koud stromend water en pel ze. Doe ondertussen de sojamelk, 100 ml olie, de azijn, mosterd en het zout in een hoge beker. Mix in 30 sec. met de staafmixer tot mayonaise.

Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Doe in een vergiet en laat uitlekken. Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd ze diagonaal doormidden.

Bestrijk de broodjes met 1 el van de mayonaise en verdeel het rookvlees en de spinazie over de sneetjes. Halveer de eitjes en leg op elk broodje een half ei. Breng op smaak met peper.

combinatietipLekker met geroosterd sesamzaad.
variatietipin plaats van volkorenbrood kun je ook spelt- of roggebrood gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorentoast met spinazie, rookvlees en ei

Eet je graag brood? Kies dan volkorenbrood, daar zitten veel vezels in en dat is goed voor je spijsvertering.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig