Asperges met boter, ham en ei
bewaar
bewaar

Asperges met boter, ham en ei

Yes, daar zijn ze weer! Op klassieke wijze geserveerd zijn deze lentetoppertjes gewoon het lekkerst.

25 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges rechtop in een aspergepan met de kopjes naar boven. Voeg zo veel water toe dat de kopjes net niet onder staan. Voeg eventueel zout toe. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met het deksel op de pan nog 10-15 min. verder gaar worden. Kook ondertussen de ongeschilde krieltjes in 12 min. gaar. Giet af en laat in de pan zonder deksel uitdampen tot gebruik. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel.

Smelt de boter in een koekenpan en roer er 100 ml kookvocht (per 4 personen) van de asperges door. Leg de plakjes ham dubbelgevouwen en dakpansgewijs in de saus en verwarm 3 min. op laag vuur. Snijd de eieren in parten en de peterselie fijn. Verdeel de asperges over de borden. Leg de ham ernaast en schenk de botersaus erover. Leg de eieren erbij en bestrooi met de peterselie.

kookstaptipAls je geen aspergepan hebt, kun je ook kiezen voor een pan waar de asperges liggend in passen, zoals een hapjespan.
kookstaptipHeb je (voor meer asperges) meer botersaus nodig? Houd dan altijd 1 op 1 aan: voeg per 100 g boter 100 ml kookvocht toe.
variatietipJe kunt ook geschilde asperges (pak 400 g) gebruiken.

Asperges koken

Instructievideo - 06:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Asperges met boter, ham en ei

Yes, daar zijn ze weer! Op klassieke wijze geserveerd zijn deze lentetoppertjes gewoon het lekkerst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig