Asperges met boter, ham en ei
Yes, daar zijn ze weer! Op klassieke wijze geserveerd zijn deze lentetoppertjes gewoon het lekkerst.
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges rechtop in een aspergepan met de kopjes naar boven. Voeg zo veel water toe dat de kopjes net niet onder staan. Voeg eventueel zout toe. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met het deksel op de pan nog 10-15 min. verder gaar worden. Kook ondertussen de ongeschilde krieltjes in 12 min. gaar. Giet af en laat in de pan zonder deksel uitdampen tot gebruik. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel.
Smelt de boter in een koekenpan en roer er 100 ml kookvocht (per 4 personen) van de asperges door. Leg de plakjes ham dubbelgevouwen en dakpansgewijs in de saus en verwarm 3 min. op laag vuur. Snijd de eieren in parten en de peterselie fijn. Verdeel de asperges over de borden. Leg de ham ernaast en schenk de botersaus erover. Leg de eieren erbij en bestrooi met de peterselie.
Asperges koken
Instructievideo - 06:34 min.
Asperges met boter, ham en ei
Yes, daar zijn ze weer! Op klassieke wijze geserveerd zijn deze lentetoppertjes gewoon het lekkerst.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant. Zet de asperges rechtop in een aspergepan met de kopjes naar boven. Voeg zo veel water toe dat de kopjes net niet onder staan. Voeg eventueel zout toe. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat met het deksel op de pan nog 10-15 min. verder gaar worden. Kook ondertussen de ongeschilde krieltjes in 12 min. gaar. Giet af en laat in de pan zonder deksel uitdampen tot gebruik. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel.
Smelt de boter in een koekenpan en roer er 100 ml kookvocht (per 4 personen) van de asperges door. Leg de plakjes ham dubbelgevouwen en dakpansgewijs in de saus en verwarm 3 min. op laag vuur. Snijd de eieren in parten en de peterselie fijn. Verdeel de asperges over de borden. Leg de ham ernaast en schenk de botersaus erover. Leg de eieren erbij en bestrooi met de peterselie.
kookstaptip:
kookstaptip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg ongeschilde asperge
1 kg krieltjes met schil vastkokend
4 middelgrote scharreleieren
100 g ongezouten roomboter
200 g plakjes achterham
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
dunschiller
aspergepan