Maaltijdsalade met asperges
bewaar
bewaar

Maaltijdsalade met asperges

Zolang ze er nog zijn, moeten we asperges eten. Vandaag gebruiken we ze voor deze zomerse salade.

22 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de zalm en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Snijd ondertussen de asperges in stukken van 4 cm. Doe in een pan en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 5 min. in het hete water liggen. Giet af. Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in water met eventueel zout in 10 min. gaar Giet af in een vergiet en laat afkoelen tot lauwwarm onder koud stromend water.

Snijd de peterselie fijn. Bereid de saus voor asperges met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een ½ el peterselie toe aan de saus. Meng de asperges, krieltjes, courgettes met een kwart van de saus in een grote schaal. Breek de zalm in stukken en verdeel met de rest van de peterselie over de salade. Serveer de rest van de aspergesaus erbij.

variatietipGeen verse asperges meer in de winkel? Je kunt ook diepvriesasperges nemen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Maaltijdsalade met asperges

Zolang ze er nog zijn, moeten we asperges eten. Vandaag gebruiken we ze voor deze zomerse salade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig