Maaltijdsalade met asperges
Zolang ze er nog zijn, moeten we asperges eten. Vandaag gebruiken we ze voor deze zomerse salade.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de zalm en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de asperges in stukken van 4 cm. Doe in een pan en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 5 min. in het hete water liggen. Giet af. Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in water met eventueel zout in 10 min. gaar Giet af in een vergiet en laat afkoelen tot lauwwarm onder koud stromend water.
Snijd de peterselie fijn. Bereid de saus voor asperges met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een ½ el peterselie toe aan de saus. Meng de asperges, krieltjes, courgettes met een kwart van de saus in een grote schaal. Breek de zalm in stukken en verdeel met de rest van de peterselie over de salade. Serveer de rest van de aspergesaus erbij.
Maaltijdsalade met asperges
Zolang ze er nog zijn, moeten we asperges eten. Vandaag gebruiken we ze voor deze zomerse salade.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
22 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes in de lengte en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm breed. Schep om met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel de zalm en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de asperges in stukken van 4 cm. Doe in een pan en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 5 min. in het hete water liggen. Giet af. Halveer ondertussen de krieltjes. Kook in water met eventueel zout in 10 min. gaar Giet af in een vergiet en laat afkoelen tot lauwwarm onder koud stromend water.
Snijd de peterselie fijn. Bereid de saus voor asperges met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een ½ el peterselie toe aan de saus. Meng de asperges, krieltjes, courgettes met een kwart van de saus in een grote schaal. Breek de zalm in stukken en verdeel met de rest van de peterselie over de salade. Serveer de rest van de aspergesaus erbij.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 courgette
1½ el traditionele olijfolie
250 g diepvries wilde zalm
400 g geschilde witte asperges
500 g krieltjes met schil vastkokend
20 g verse platte peterselie
40 g saus voor asperges
250 ml water
50 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
bakpapier