Witlofstamp met boerenkaas
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes.
Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak het witlof 3 min. in het achtergebleven vet op hoog vuur.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de pureestamper en wat kookvocht tot een grove puree. Schep het witlof, de kaas, crème fraîche, mosterd en helft van de tuinkers erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog 2 min. in de pan. Verdeel het spek erover en bestrooi met de rest van de tuinkers.
Witlofstamp met boerenkaas
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes.
Bak het spek in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. uit. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak het witlof 3 min. in het achtergebleven vet op hoog vuur.
Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Stamp met de pureestamper en wat kookvocht tot een grove puree. Schep het witlof, de kaas, crème fraîche, mosterd en helft van de tuinkers erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog 2 min. in de pan. Verdeel het spek erover en bestrooi met de rest van de tuinkers.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg aardappelen
4 stronken witlof
1 pakje gerookt ontbijtspek
150 g boerenkaas
1 bekertje crème fraîche
1 el Zaanse mosterd
1 bakje tuinkers
Dit heb je nodig
pureestamper