Aardbeienjam maken
Met deze homemade jam smaakt een broodje of beschuitje het beste. Ook lekker tussen 2 taartlagen!
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Pers de citroen uit. Doe de aardbeien met de suiker en het citroensap in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Laat 15 min. flink doorkoken. Pas op voor spetters, deze zijn heel heet. Verwijder eventueel schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan.
Vul de glazen pot met een soeplepel met de hete jam tot de rand en sluit direct af. Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam 1 nacht volledig afkoelen op een donkere koele plek.
Aardbeienjam
Instructievideo - 01:49 min.
Aardbeienjam maken
Met deze homemade jam smaakt een broodje of beschuitje het beste. Ook lekker tussen 2 taartlagen!
bijgerecht
null porties
1935 kcal
30 min. bereiden
480 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en halveer ze. Pers de citroen uit. Doe de aardbeien met de suiker en het citroensap in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Laat 15 min. flink doorkoken. Pas op voor spetters, deze zijn heel heet. Verwijder eventueel schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan.
Vul de glazen pot met een soeplepel met de hete jam tot de rand en sluit direct af. Zet de pot op zijn kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft. Laat de jam 1 nacht volledig afkoelen op een donkere koele plek.
bereidingstip:
bewaartip:
combinatietip:
combinatietip:
combinatietip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g aardbeien
1 citroen
260 g geleisuiker
Dit heb je nodig
gesteriliseerde afsluitbare glazen pot (500 ml)