Aardappeltatin
Knapperig bladerdeeg, tijmaardappeltjes en zongerijpte olijven. En dat allemaal in één heerlijk bijgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de krieltjes in de schil 15 min. in water met zout. Giet af, laat iets afkoelen en halveer. Bekleed de bodem van de quichevorm met bakpapier. Ris de blaadjes van de tijm, verdeel over het bakpapier en bestrooi met de suiker en zout naar smaak.
Leg de krieltjes erop met de platte kant naar onderen. Verdeel de tomaten en olijven ertussen. Bedek met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar overlappen en stop de randen goed in. Bak de taart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen en keer op een groot bord. Bon appétit!
Aardappeltatin
Instructievideo - 02:18 min.
Aardappeltatin
Knapperig bladerdeeg, tijmaardappeltjes en zongerijpte olijven. En dat allemaal in één heerlijk bijgerecht.
bijgerecht
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de krieltjes in de schil 15 min. in water met zout. Giet af, laat iets afkoelen en halveer. Bekleed de bodem van de quichevorm met bakpapier. Ris de blaadjes van de tijm, verdeel over het bakpapier en bestrooi met de suiker en zout naar smaak.
Leg de krieltjes erop met de platte kant naar onderen. Verdeel de tomaten en olijven ertussen. Bedek met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar overlappen en stop de randen goed in. Bak de taart ca. 45 min. in het midden van de oven. Laat 5 min. afkoelen en keer op een groot bord. Bon appétit!
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g krielaardappelen
3 el lichtbruine basterdsuiker
3 takjes verse tijm
3 el zongerijpte Taggia-olijven
147½ g semi-zongedroogde tomaten
5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)
bakpapier