Teriyaki-kalkoen met champignons en waterkers
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand4. Teriyaki-marinade in kommetje schenken. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Gember, honing en olie door marinaderoeren.Champignons schoonvegen met keukenpapier. Kalkoenfilets in grote ovenschaal leggen, champignons er omheen en ertussen leggen. Marinade over kalkoen en champignons schenken. Schaal in midden van oven in ca. 20 minuten gaar laten worden. Vlees en champignons regelmatig keren. Af en toe bedruipen met marinade.Intussen bosuitjes schuin in dunne ringen snijden. Vlak voor einde berei-dingstijd van kalkoen, eiermie volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden. Kalkoen uit oven in dunne mooie plakjes snijden. Mie afgieten en kalkoen samen met champignons, bosuitjes en waterkers door mie mengen. Marinadevocht erover schenken en opdienen.
Teriyaki-kalkoen met champignons en waterkers
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand4. Teriyaki-marinade in kommetje schenken. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Gemberwortel schillen en heel fijn snijden. Gember, honing en olie door marinaderoeren.Champignons schoonvegen met keukenpapier. Kalkoenfilets in grote ovenschaal leggen, champignons er omheen en ertussen leggen. Marinade over kalkoen en champignons schenken. Schaal in midden van oven in ca. 20 minuten gaar laten worden. Vlees en champignons regelmatig keren. Af en toe bedruipen met marinade.Intussen bosuitjes schuin in dunne ringen snijden. Vlak voor einde berei-dingstijd van kalkoen, eiermie volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden. Kalkoen uit oven in dunne mooie plakjes snijden. Mie afgieten en kalkoen samen met champignons, bosuitjes en waterkers door mie mengen. Marinadevocht erover schenken en opdienen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml teriyaki marinade
4 teentjes knoflook
5 cm verse gember
2 eetlepels vloeibare honing
3 eetlepels (arachide)olie
1 doosje kastanjechampignons
4 kalkoenfilets
3 bosuitjes
250 g eiermie
1 zakje waterkers
Dit heb je nodig
keukenpapier
ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter