Zalm teriyaki met kokos-aardappelpuree, broccoli en shiitakes
Zalm en teriyaki gaan heel goed samen. Andere oosterse smaken als kokos en koriander vullen het aan.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen met eventueel zout in 20 min. gaar.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in de hapjespan of wok en bak de broccoli al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Snijd de tenen knoflook fijn en halveer de shiitake. Voeg de knoflook, shiitake en sojasaus toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 8 min., keer halverwege en bestrijk de laatste 2 min. met de teriyaki mirin saus.
Snijd de koriander fijn. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de koriander, kokosmelk en eventueel wat kookvocht toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
Verdeel de puree en groente over de borden. Verdeel de zalm in stukken erover.
Zalm teriyaki met kokos-aardappelpuree, broccoli en shiitakes
Zalm en teriyaki gaan heel goed samen. Andere oosterse smaken als kokos en koriander vullen het aan.
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen met eventueel zout in 20 min. gaar.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Verhit de helft van de olie in de hapjespan of wok en bak de broccoli al omscheppend 6 min. op hoog vuur. Snijd de tenen knoflook fijn en halveer de shiitake. Voeg de knoflook, shiitake en sojasaus toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm 8 min., keer halverwege en bestrijk de laatste 2 min. met de teriyaki mirin saus.
Snijd de koriander fijn. Giet de aardappelen af, maar vang een kopje kookvocht op. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg de koriander, kokosmelk en eventueel wat kookvocht toe. Stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper.
Verdeel de puree en groente over de borden. Verdeel de zalm in stukken erover.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg iets kruimige aardappel
800 g broccoli
2 el (arachide)olie
2 tenen knoflook
100 g shiitake
30 ml Japanse sojasaus
160 g verse zalmfilets
50 ml teriyaki mirinsaus
15 g verse koriander
150 ml kokosmelk
Dit heb je nodig
pureestamper