Tonijnspies teriyaki
Aan de slag
Snijd de tonijnbiefstukken in blokjes van 3 cm en de bosuitjes in stukjes van 5 cm. Meng in een grote kom de blokjes vis met de teriyakimarinade, knoflook, geraspte gemberwortel, kastanjechampignons en bosui. Laat alles afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren, maar laat de tonijn tijdig op kamertemperatuur komen.
Rijg afwisselend de blokjes tonijn, kastanjechampignons en stukjes bosui aan de satépennen. Bestrijk de spiesen rondom met olie en gril de vis op een ingevet rooster boven heet vuur in 1-2 min. per kant naar keuze rood of rosé.
Vis grillen op de barbecue
Instructievideo - 02:52 min.
Tonijnspies teriyaki
hoofdgerecht
null personen
330 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tonijnbiefstukken in blokjes van 3 cm en de bosuitjes in stukjes van 5 cm. Meng in een grote kom de blokjes vis met de teriyakimarinade, knoflook, geraspte gemberwortel, kastanjechampignons en bosui. Laat alles afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren, maar laat de tonijn tijdig op kamertemperatuur komen.
Rijg afwisselend de blokjes tonijn, kastanjechampignons en stukjes bosui aan de satépennen. Bestrijk de spiesen rondom met olie en gril de vis op een ingevet rooster boven heet vuur in 1-2 min. per kant naar keuze rood of rosé.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tonijnbiefstukken
3 bosuitjes
100 ml teriyaki marinade
2 tenen knoflook
3 cm verse gemberwortel
12 kleine kastanjechampignons
0 olie
Dit heb je nodig
metalen spiesen
barbecue