Notentaartje
Aan de slag
In kom bloem, suiker, boter en zout tot samenhangend deeg kneden. Ca. 20 minuten in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Vorm bekleden met bakpapier. Deeg uitrollen en vorm ermee bekleden. Abrikozen in stukjes snijden en over bodem verdelen. Noten grof hakken. In pan met dikke bodem rietsuiker in 1/2 dl water laten oplossen. Mengsel laten karamelliseren. Room en noten erdoor roeren en vulling over deeg verdelen. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken.
Notentaartje
nagerecht
null personen
605 kcal
70 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
In kom bloem, suiker, boter en zout tot samenhangend deeg kneden. Ca. 20 minuten in koelkast laten rusten.
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Vorm bekleden met bakpapier. Deeg uitrollen en vorm ermee bekleden. Abrikozen in stukjes snijden en over bodem verdelen. Noten grof hakken. In pan met dikke bodem rietsuiker in 1/2 dl water laten oplossen. Mengsel laten karamelliseren. Room en noten erdoor roeren en vulling over deeg verdelen. Taart in midden van oven in ca. 50 minuten gaar bakken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g bloem (en extra bloem om werkblad te bestuiven)
75 g suiker
75 g boter
0 zout
6 gewelde abrikozen
1 bakje notenmelange naturel
150 g rietsuiker
100 ml slagroom
Dit heb je nodig
lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm
bakpapier