No bake frambozen cheesecake
Frambozen-cheesecake fris, fruitig + no bake. Komt geen oven aan te pas dus. Nog een plus: een bodem van oreo!
Aan de slag
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de boter toe. Bedek de bodem van de vorm ermee, druk aan en zet in de koelkast.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Pureer ondertussen de frambozen met de vanillesuiker met de staafmixer. Verwarm een deel van de frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de crème fraiche en mascarpone los in een beslagkom. Spatel de frambozenpuree, slagroom en het bietensap er luchtig door. Schep het op de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
No bake frambozen cheesecake
Frambozen-cheesecake fris, fruitig + no bake. Komt geen oven aan te pas dus. Nog een plus: een bodem van oreo!
null personen
415 kcal
30 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de boter toe. Bedek de bodem van de vorm ermee, druk aan en zet in de koelkast.
Week de gelatine 5 min. in koud water. Pureer ondertussen de frambozen met de vanillesuiker met de staafmixer. Verwarm een deel van de frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer de crème fraiche en mascarpone los in een beslagkom. Spatel de frambozenpuree, slagroom en het bietensap er luchtig door. Schep het op de taartbodem. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g ongezouten roomboter
154 g Oreo-koekjes
3 blaadjes gelatine
375 g verse frambozen
8 g vanillesuiker
125 ml verse slagroom
4 el kristalsuiker
125 ml crème fraîche
250 g mascarpone
4 el bietensap
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 22 cm)
keukenmachine
staafmixer