Honing-ricotta (no bake) cheesecake
Zonder te bakken een heerlijke taart in huis.
Aan de slag
Week de blaadjes gelatine 5 min. in een ruime kom water. Verkruimel de pindakoeken in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en roer door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Verdeel het kruimelmengsel erover en druk aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Doe de MonChou en ricotta in een kom en mix met een handmixer tot een egaal mengsel. Verhit de 4/5 van de honing 1 min. in een steelpan. De honing moet warm zijn, niet heet. Knijp de gelatine uit en los op in de honing. Mix de honing met gelatine door het roomkaasmengsel. Roer er met een lepel 3/5 van de bramen door.
Doe de rest van de bramen met 1/5 honing in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verdeel de bramenpuree in een gelijkmatig laagje over de vulling. Laat minimaal 6 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Honing-ricotta (no bake) cheesecake
Zonder te bakken een heerlijke taart in huis.
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Week de blaadjes gelatine 5 min. in een ruime kom water. Verkruimel de pindakoeken in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en roer door de koekkruimels. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Verdeel het kruimelmengsel erover en druk aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
Doe de MonChou en ricotta in een kom en mix met een handmixer tot een egaal mengsel. Verhit de 4/5 van de honing 1 min. in een steelpan. De honing moet warm zijn, niet heet. Knijp de gelatine uit en los op in de honing. Mix de honing met gelatine door het roomkaasmengsel. Roer er met een lepel 3/5 van de bramen door.
Doe de rest van de bramen met 1/5 honing in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Verdeel de bramenpuree in een gelijkmatig laagje over de vulling. Laat minimaal 6 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
150 g pindakoeken
50 g ongezouten roomboter
300 g MonChou
250 g ricotta
5 el honing
250 g verse bramen
Dit heb je nodig
keukenmachine
ronde springvorm (Ø 18 cm)
bakpapier
staafmixer