Kip piri piri
Pittige gekruid met paprikapoeder, rode peper en oregano.
15 min. bereiden / 45 min. oventijd / 2 uur wachten
9 ingrediënten
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de helft van de pepers en snijd het vruchtvlees van alle pepers grof. Doe samen met de knoflook en olijfolie in het bakje van de staafmixer. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en het sap (ca. 4 el per 4 personen), de oregano, paprikapoeder en het zout toe aan het bakje en pureer tot een saus. Meng door de boter.
Verwijder het elastiek van de kip en leg met de borstzijde naar beneden. Knip met een wildschaar de ruggengraat eruit. Dit deel gebruik je niet, maar kun je wel gebruiken om bouillon van te trekken. Je kunt het tot gebruik invriezen. Klap de kip open en leg met de borstkant naar boven. Bestrijk de binnen- en buitenkant met ⅔ van de saus en leg in een ovenschaal of braadslee. Zet 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de grillpan en gril de kip rondom 5-10 min. Zet de bakplaat met een laagje water onder in de oven. Leg de kip op het rooster erboven en bak ca. 45 min. Bestrijk na 30 min. met de rest van de piri piri-saus. Zet de oven op 180-190 °C als de kip te donker wordt.
Kip verdelen
Instructievideo - 01:04 min.
Kip piri piri
Pittige gekruid met paprikapoeder, rode peper en oregano.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de helft van de pepers en snijd het vruchtvlees van alle pepers grof. Doe samen met de knoflook en olijfolie in het bakje van de staafmixer. Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en het sap (ca. 4 el per 4 personen), de oregano, paprikapoeder en het zout toe aan het bakje en pureer tot een saus. Meng door de boter.
Verwijder het elastiek van de kip en leg met de borstzijde naar beneden. Knip met een wildschaar de ruggengraat eruit. Dit deel gebruik je niet, maar kun je wel gebruiken om bouillon van te trekken. Je kunt het tot gebruik invriezen. Klap de kip open en leg met de borstkant naar boven. Bestrijk de binnen- en buitenkant met ⅔ van de saus en leg in een ovenschaal of braadslee. Zet 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de grillpan en gril de kip rondom 5-10 min. Zet de bakplaat met een laagje water onder in de oven. Leg de kip op het rooster erboven en bak ca. 45 min. Bestrijk na 30 min. met de rest van de piri piri-saus. Zet de oven op 180-190 °C als de kip te donker wordt.
combinatietip:
achtergrondinfo:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
4 rode pepers
4 tenen knoflook
50 ml milde olijfolie
1½ citroen
1 el gedroogde oregano
2 tl paprikapoeder
1½ tl zout
1 hele scharrelkip
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
wildschaar
grote ovenschaal of braadslede
grillpan