Spinaziestamp
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Bestrooi de tartaartjes met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 8 min. bruin en gaar.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de pureestamper met de melk en 25 g boter tot een smeuïge puree. Zet de pan op laag vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de paprika toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er een tartaartje bij.
Pureren
Instructievideo - 00:51 min.
Spinaziestamp
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Bestrooi de tartaartjes met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de tartaartjes in 8 min. bruin en gaar.
Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de pureestamper met de melk en 25 g boter tot een smeuïge puree. Zet de pan op laag vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de paprika toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg er een tartaartje bij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg aardappelen
4 rundertartaartjes
50 g boter
200 ml halfvolle melk
1 zak wilde spinazie
1 zak zoete puntpaprika
Dit heb je nodig
pureestamper