Davids spitskoolstamp met leverworst
bewaar
bewaar

Davids spitskoolstamp met leverworst

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.

Snijd ondertussen de kool in reepjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Draai het vuur hoger, voeg de kool toe en roerbak 5 min. Voeg de melk toe en zet het vuur uit.

Voeg het ui-koolmengsel toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de leverworst erdoor en serveer direct.

algemeenFamilierecept Allerhande 11 2011. Deze stamp is al sinds begin vorige eeuw in David van der Sanden's familie, toen zijn overgrootoma uit Brabant kookte voor een groot gezin. 'Voor mijn oma was dit het gerecht om een vullende maaltijd mét vlees op tafel te zetten', vertelt David. 'De blokjes leverworst geven de stamppot veel smaak en smeuïgheid. Ik ben gaan experimenteren met verschillende soorten kool en worst. Spitskool vind ik het lekkerst.'

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Davids spitskoolstamp met leverworst

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig