Davids spitskoolstamp met leverworst
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de kool in reepjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Draai het vuur hoger, voeg de kool toe en roerbak 5 min. Voeg de melk toe en zet het vuur uit.
Voeg het ui-koolmengsel toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de leverworst erdoor en serveer direct.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Davids spitskoolstamp met leverworst
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de kool in reepjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Draai het vuur hoger, voeg de kool toe en roerbak 5 min. Voeg de melk toe en zet het vuur uit.
Voeg het ui-koolmengsel toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot stamppot. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de leverworst erdoor en serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg aardappelen
1 spitskool
30 g boter
1 ui
150 ml halfvolle melk
1 tl nootmuskaat
1 slagersleverworst
Dit heb je nodig
pureestamper