Lasagne met roomsaus
Aan de slag
Verhit de boter in een pan. Meng de bloem erdoor. Laat op laag vuur in 10 min. gaar worden. Doe de melk, room en het bouillontablet erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg de tomaten en 2/3 van de kaas toe en draai het vuur uit.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur 25 min. Voeg na 12 min. de azijn toe. Verhit 5 el olie in een andere koekenpan en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de knoflook 1 min. in het bakvet. Bak de bevroren boontjes 1 min. mee.
Schep wat saus in de schaal en bedek met lasagnebladen. Schep er wat ui, saus en pancetta op en bedek met lasagnebladen. Schep er wat saus en tuinboontjes op. Herhaal tot alles op is. Eindig met saus, tuinboontjes en de rest van de kaas. Bak ca. 35 min. in de oven. Lekker met groentecrisps (chips, zak 100 g).
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Lasagne met roomsaus
hoofdgerecht
null personen
1345 kcal
35 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verhit de boter in een pan. Meng de bloem erdoor. Laat op laag vuur in 10 min. gaar worden. Doe de melk, room en het bouillontablet erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg de tomaten en 2/3 van de kaas toe en draai het vuur uit.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur 25 min. Voeg na 12 min. de azijn toe. Verhit 5 el olie in een andere koekenpan en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak de knoflook 1 min. in het bakvet. Bak de bevroren boontjes 1 min. mee.
Schep wat saus in de schaal en bedek met lasagnebladen. Schep er wat ui, saus en pancetta op en bedek met lasagnebladen. Schep er wat saus en tuinboontjes op. Herhaal tot alles op is. Eindig met saus, tuinboontjes en de rest van de kaas. Bak ca. 35 min. in de oven. Lekker met groentecrisps (chips, zak 100 g).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g boter
50 g bloem
700 ml melk
1 bekertje slagroom
1 groentebouillontablet
1 bakje roma tomaten
75 g Parmezaanse kaas
8 el olijfolie
500 g rode uien
4 el balsamicoazijn
2 pakjes pancetta
6 tenen knoflook
1 pakje fijne tuinbonen
2 pakjes verse lasagnebladen
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm), ingevet