Gekruide lamsreepjes met vijgen
bewaar
bewaar

Gekruide lamsreepjes met vijgen

20 min. bereiden / 1 uur wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Ui en knoflook pellen en fijn snipperen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en fijnhakken. Lamsvlees in reepjes snijden. In schaal lamsreepjes, paprikapoeder, zout, peper, ui, knoflook en oregano door elkaar scheppen. Tot gebruik (minstens 1 uur) afgedekt in koelkast zetten. Vijgen in plakjes snijden en in schaaltje doen. Sherry erover schenken.

(per persoon) In gourmetpannetje beetje olijfolie verhitten. 2 Eetlepels van het lamsvleesmengsel en 1 eetlepel vijgen al omscheppend bakken tot het vlees net gaar is. Eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

algemeenKindertip: Vervang voor kinderen de sherry door bouillon of appelsap en neem eventueel reepjes kalfsvlees of varkensvlees.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gekruide lamsreepjes met vijgen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig