Verse Spaanse tomatensaus
Aan de slag
Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en ui en knoflook heel zachtjes glazig fruiten. Tomaten en chilipoeder erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes bakken. Sherry toevoegen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen. Tomaten afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren. Tomatenmengsel overdoen in blender en op hoogste stand in ca. 1 minuut tot gladde saus pureren. Saus weer terugdoen in pan en nog 5-10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikte goed is. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker bij (geroosterd) vlees, vis of pasta.
Verse Spaanse tomatensaus
bijgerecht
null personen
455 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en ui en knoflook heel zachtjes glazig fruiten. Tomaten en chilipoeder erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes bakken. Sherry toevoegen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen. Tomaten afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren. Tomatenmengsel overdoen in blender en op hoogste stand in ca. 1 minuut tot gladde saus pureren. Saus weer terugdoen in pan en nog 5-10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikte goed is. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker bij (geroosterd) vlees, vis of pasta.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 teentjes knoflook
500 g tomaten
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels chilipoeder
100 ml medium dry sherry
3 takjes tijm
0 zout en versgemalen peper
Dit heb je nodig
blender