Tomatenbouillon met zuurkool en ham
Aan de slag
Van 3 takjes tijmblaadjes rissen. Sjalotjes pellen en snipperen. In pan helft van olie verhitten en helft van sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Zuurkool, suiker en helft van geriste tijmblaadjes erdoor scheppen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes smoren. Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen. Tomaten in parten snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In soeppan rest van olie verhitten. Rest van sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomaatblokjes en rest van geriste tijmblaadjes ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Sherry, fond en 2 dl water toevoegen, aan de kook brengen en bouillon ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Ham in repen snijden. Bouillon op smaak brengen met zout, peper en eventueel een beetje suiker. Bouillon in vier voorverwarmde kommen scheppen. In midden flinke pluk zuurkool leggen en reepjes ham erop leggen. Garneren met takje tijm.
Tomatenbouillon met zuurkool en ham
voorgerecht
null personen
200 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Van 3 takjes tijmblaadjes rissen. Sjalotjes pellen en snipperen. In pan helft van olie verhitten en helft van sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Zuurkool, suiker en helft van geriste tijmblaadjes erdoor scheppen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes smoren. Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen. Tomaten in parten snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In soeppan rest van olie verhitten. Rest van sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomaatblokjes en rest van geriste tijmblaadjes ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Sherry, fond en 2 dl water toevoegen, aan de kook brengen en bouillon ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Ham in repen snijden. Bouillon op smaak brengen met zout, peper en eventueel een beetje suiker. Bouillon in vier voorverwarmde kommen scheppen. In midden flinke pluk zuurkool leggen en reepjes ham erop leggen. Garneren met takje tijm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zakje verse tijm
2 sjalotjes
3 eetlepels olijfolie
250 g wijnzuurkool
½ eetlepel suiker
4 tomaten
1 teentje knoflook
150 ml medium dry sherry
1 pot vleesfond
100 g Coburger rauwe ham
0 zout en peper