Lauwwarme spitskoolsalade met karwijzaad
Aan de slag
Spitskool schoonmaken, wassen en droogdeppen. Stronk verwijderen en kool in dunne reepjes snijden.
In koekenpan spekreepjes knapperig uitbakken. Azijn en olie toevoegen en aan de kook brengen. Kool erdoor roeren en 1 à 2 min. al omscheppend meewarmen tot kool slinkt. Karwijzaad erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen tot lauwwarm. Lekker bij gegrilde entrecote en gebakken aardappelen.
Lauwwarme spitskoolsalade met karwijzaad
bijgerecht
null personen
160 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Spitskool schoonmaken, wassen en droogdeppen. Stronk verwijderen en kool in dunne reepjes snijden.
In koekenpan spekreepjes knapperig uitbakken. Azijn en olie toevoegen en aan de kook brengen. Kool erdoor roeren en 1 à 2 min. al omscheppend meewarmen tot kool slinkt. Karwijzaad erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen tot lauwwarm. Lekker bij gegrilde entrecote en gebakken aardappelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ spitskool
75 g magere spekreepjes
2 el (witte wijn)azijn
2 el (olijf)olie
½ el karwijzaad (kummel)
0 zout
0 (versgemalen) peper