Karbonade met kummeljus van restaurant Ratskeller
Aan de slag
Smelt 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes uit. Voeg de spitskool toe en doe de deksel op de pan. Smoor in 15 min. op laag vuur gaar.
Bestrooi intussen de ribkarbonades aan beide kanten met peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak het vlees in 4-5 min. per kant net gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
Fruit de ui, de knoflook en het karwijzaad in het bakvet van de karbonades. Voeg de wijn toe en roer de aanbaksels los. Breng de jus op smaak met de mierikswortel, peper en zout.
Neem de spitskool van het vuur en voeg de bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout. 5 Schep de spitskool op 4 borden en leg er een karbonade bij. Schenk de kummeljus over het vlees.
Vis en vlees bakken
Instructievideo - 00:58 min.
Karbonade met kummeljus van restaurant Ratskeller
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Smelt 25 g boter in een koekenpan en bak de spekreepjes uit. Voeg de spitskool toe en doe de deksel op de pan. Smoor in 15 min. op laag vuur gaar.
Bestrooi intussen de ribkarbonades aan beide kanten met peper en zout. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en bak het vlees in 4-5 min. per kant net gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel of aluminiumfolie.
Fruit de ui, de knoflook en het karwijzaad in het bakvet van de karbonades. Voeg de wijn toe en roer de aanbaksels los. Breng de jus op smaak met de mierikswortel, peper en zout.
Neem de spitskool van het vuur en voeg de bieslook toe. Breng op smaak met peper en zout. 5 Schep de spitskool op 4 borden en leg er een karbonade bij. Schenk de kummeljus over het vlees.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g boter
125 g magere spekreepjes
1 zak gesneden spitskool
2 x 2 ribkarbonades
1 ui
1 teen knoflook
1 tl karwijzaad
100 ml droge witte wijn
1 tl geraspte mierikswortel
1 el verse bieslook