Soufflé met white stilton
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de souffléschaal in. Splits de eieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de bosui ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem erdoor en roer de melk er scheutje voor scheutje door tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten. Haal van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel de saus luchtig door het eiwit.
Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van oven in ca. 25 min. gaar. Zet de oven op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.
Soufflé met white stilton
hoofdgerecht
null personen
340 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de souffléschaal in. Splits de eieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de bosui ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem erdoor en roer de melk er scheutje voor scheutje door tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten. Haal van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel de saus luchtig door het eiwit.
Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van oven in ca. 25 min. gaar. Zet de oven op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
3 bosuien
150 g white stilton met bosbessen (Feestfavoriet)
25 g ongezouten roomboter
25 g tarwebloem
300 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
souffléschaal (ca. 2 liter)