Soufflé met white stilton
bewaar
bewaar

Soufflé met white stilton

50 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de souffléschaal in. Splits de eieren. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

Verwijder de korst van de kaas en snijd de kaas in kleine blokjes. Verhit de boter in een pan en fruit de bosui ca. 1 min. zachtjes. Roer de bloem erdoor en roer de melk er scheutje voor scheutje door tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten. Haal van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Spatel de saus luchtig door het eiwit.

Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van oven in ca. 25 min. gaar. Zet de oven op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.

combinatietipLekker met gebakken aardappels en sperziebonen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Soufflé met white stilton

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig