Champignonburgers met pittige koriandersaus
Wat eten we vandaag? Burgers!
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood. Maal het brood en de cashewnoten in de keukenmachine tot een kruim. Neem uit de keukenmachine. Boen de champignons schoon en snijd in stukken. Maal de champignons in 2 delen tot een rul mengsel. Snipper de sjalotten fijn.
Verhit 2/5 van de olie in een koekenpan en bak ¾ van de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Schep het mengsel in een fijne zeef en druk het vocht eruit.
Snijd de koriander fijn en meng met de chilisaus, de helft van de oestersaus en de rest van de sjalot tot een saus.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng het paddenstoelenmengsel, broodkruimmengsel, de rest van de oestersaus, de eidooier, peper en eventueel zout tot een stevig mengsel. Vorm 4 platte burgers van het mengsel.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers 6 min. rondom goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer met de koriandersaus.
Champignonburgers met pittige koriandersaus
Wat eten we vandaag? Burgers!
bijgerecht
null personen
395 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van het brood. Maal het brood en de cashewnoten in de keukenmachine tot een kruim. Neem uit de keukenmachine. Boen de champignons schoon en snijd in stukken. Maal de champignons in 2 delen tot een rul mengsel. Snipper de sjalotten fijn.
Verhit 2/5 van de olie in een koekenpan en bak ¾ van de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Schep het mengsel in een fijne zeef en druk het vocht eruit.
Snijd de koriander fijn en meng met de chilisaus, de helft van de oestersaus en de rest van de sjalot tot een saus.
Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng het paddenstoelenmengsel, broodkruimmengsel, de rest van de oestersaus, de eidooier, peper en eventueel zout tot een stevig mengsel. Vorm 4 platte burgers van het mengsel.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers 6 min. rondom goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer met de koriandersaus.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 sneetjes wit casinobrood
50 g ongezouten cashewnoten
400 g kastanjechampignons
2 sjalotjes
5 el arachideolie
7½ g verse koriander
4 el chilisaus
1 el oestersaus
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenpapier