Atjar tjampoer
Zelfgemaakt is dit Aziatische bijgerecht het állerlekkerst.
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de paprika in de lengte en halveer de zaadlijsten. Snijd de peen en paprika in reepjes.
Breng een pan water aan de kook en zet een grote kom koud water klaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd zeer kleine roosjes van e bloemkool. Kook elke groente afzonderlijk 2 min. Laat 10 min. afkoelen in het koude water.
Schil de gember. Snijd de gember in stukjes. Maal met de knoflook, kurkuma en 2 tl zout in de vijzel tot pasta. Of snijd de gember en knoflook heel fijn en meng met de kurkuma en het zout. Laat de groenten uitlekken.
Breng de azijn met de suiker aan de kook en voeg de knoflookpasta toe. Laat 3 min. koken en schep de groenten erdoor. Laat in 10 min. volledig afkoelen.
Atjar tjampoer
Zelfgemaakt is dit Aziatische bijgerecht het állerlekkerst.
bijgerecht
null personen
150 kcal
45 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte. Schep met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in dunne plakjes. Snijd de paprika in de lengte en halveer de zaadlijsten. Snijd de peen en paprika in reepjes.
Breng een pan water aan de kook en zet een grote kom koud water klaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd zeer kleine roosjes van e bloemkool. Kook elke groente afzonderlijk 2 min. Laat 10 min. afkoelen in het koude water.
Schil de gember. Snijd de gember in stukjes. Maal met de knoflook, kurkuma en 2 tl zout in de vijzel tot pasta. Of snijd de gember en knoflook heel fijn en meng met de kurkuma en het zout. Laat de groenten uitlekken.
Breng de azijn met de suiker aan de kook en voeg de knoflookpasta toe. Laat 3 min. koken en schep de groenten erdoor. Laat in 10 min. volledig afkoelen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
1 rode puntpaprika
250 g winterpeen
200 g verse sperziebonen
½ verse spitskool
½ bloemkool
2 cm verse gember
2 tenen knoflook
1 tl kurkuma
100 ml azijn
3 el lichtbruine basterdsuiker