Kerrie-piccalilly
Altijd handig en lekker om op voorraad te hebben: pittige zelfgemaakte piccalilly.
Aan de slag
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes ½ x ½ cm (brunoise). Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ½ cm. Kook de groenten in water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kerriepoeder 30 sec. Schil en rasp de gember. Breng in een pan met dikke bodem de azijn met de gember, kerrie en suiker aan de kook. Meng de bloem met het water. Roer door de azijn en kook 1 min. op middelhoog vuur tot de saus gebonden is. Voeg de groenten toe en kook nog 1 min.
Breng de piccalilly op smaak met peper en eventueel zout. Vul de pot met piccalilly. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang een kaartje met naam, maand en jaartal aan de pot.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Kerrie-piccalilly
Altijd handig en lekker om op voorraad te hebben: pittige zelfgemaakte piccalilly.
bijgerecht
null porties
300 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van ½ x ½ cm (brunoise). Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes ½ x ½ cm (brunoise). Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in stukjes van ½ cm. Kook de groenten in water met zout in 3 min. beetgaar. Giet af.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de kerriepoeder 30 sec. Schil en rasp de gember. Breng in een pan met dikke bodem de azijn met de gember, kerrie en suiker aan de kook. Meng de bloem met het water. Roer door de azijn en kook 1 min. op middelhoog vuur tot de saus gebonden is. Voeg de groenten toe en kook nog 1 min.
Breng de piccalilly op smaak met peper en eventueel zout. Vul de pot met piccalilly. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang een kaartje met naam, maand en jaartal aan de pot.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g bloemkool
100 g winterpeen
100 g komkommers
100 g verse sperziebonen
1 el kerriepoeder
1 cm verse gember
125 ml appelciderazijn
40 g kristalsuiker
1 el tarwebloem
1 el kraanwater
Dit heb je nodig
weckpot (à 500 ml)