Ei in pittige saus
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Verhit de olie in een wok en frituur de eieren in 4 min. rondom bruin.
Schep de eieren uit de wok, schenk de olie eruit maar laat 2 el olie in de pan zitten. Fruit hierin de ui en knoflook 3 min. Voeg de sambal, tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker en 100 ml water toe en breng aan de kook. Leg de eieren in de saus en stoof 20 min. op laag vuur. Neem de eieren met een lepel uit de saus en halveer ze.
Verdeel de saus over 6 kommetjes, leg de eieren erin en bestrooi met de seroendeng.
Seroendeng maken
Instructievideo - 00:47 min.
Ei in pittige saus
bijgerecht
null personen
320 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Verhit de olie in een wok en frituur de eieren in 4 min. rondom bruin.
Schep de eieren uit de wok, schenk de olie eruit maar laat 2 el olie in de pan zitten. Fruit hierin de ui en knoflook 3 min. Voeg de sambal, tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker en 100 ml water toe en breng aan de kook. Leg de eieren in de saus en stoof 20 min. op laag vuur. Neem de eieren met een lepel uit de saus en halveer ze.
Verdeel de saus over 6 kommetjes, leg de eieren erin en bestrooi met de seroendeng.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 eieren
100 ml zonnebloemolie
2 uien
2 tenen knoflook
1 el sambal oelek
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
1 tl suiker
2 el seroendeng