Pittige speklapspiesen
Aan de slag
Week 4 satéstokjes minstens 30 min. in water. Steek de barbecue aan. Snijd de speklapjes in stukken. Rasp de citroen en pers de vrucht uit. Meng in een schaal 2 el citroensap met de knoflook, de sambal, de ketjap en het citroenrasp. Schep het vlees erdoor en marineer het afgedekt minstens 30 min. in de koelkast. Snijd de uien elk in 4 parten en snijd de parten dwars door. Rijg het vlees met daartussen stukken ui en de champignons. Bestrijk de spiesen met olie. Rooster ze op de barbecue in 12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Lekker met rijst en broccoli.
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Pittige speklapspiesen
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
25 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Week 4 satéstokjes minstens 30 min. in water. Steek de barbecue aan. Snijd de speklapjes in stukken. Rasp de citroen en pers de vrucht uit. Meng in een schaal 2 el citroensap met de knoflook, de sambal, de ketjap en het citroenrasp. Schep het vlees erdoor en marineer het afgedekt minstens 30 min. in de koelkast. Snijd de uien elk in 4 parten en snijd de parten dwars door. Rijg het vlees met daartussen stukken ui en de champignons. Bestrijk de spiesen met olie. Rooster ze op de barbecue in 12 min. bruin en gaar. Keer regelmatig. Lekker met rijst en broccoli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 speklapjes
1 citroen
2 tenen knoflook
2 tl sambal oelek
4 el ketjap manis
4 kleine uien
250 g champignons
4 el olie
Dit heb je nodig
barbecue, satéstokjes