Rundvlees in kokossaus
Aan de slag
Doe de ui, knoflook, rode peper en kurkuma in de keukenmachine en pureer 1 min.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui-knoflookpuree (boemboe) toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag. Rasp de groene schil van de limoen boven het vlees, pers de vrucht uit en schenk het sap erbij. Voeg de kokosmelk, 500 ml water en het bouillontablet toe. Laat op het kleinste pitje 4 uur stoven zonder deksel. Voeg nog wat water toe als het gerecht te droog wordt. Lekker met koriander en wat extra rode peper in reepjes.
U kunt het rundvlees 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm voor het serveren op laag vuur.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Rundvlees in kokossaus
bijgerecht
null personen
475 kcal
20 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Doe de ui, knoflook, rode peper en kurkuma in de keukenmachine en pureer 1 min.
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de ui-knoflookpuree (boemboe) toe en bak 3 min. mee. Zet het vuur laag. Rasp de groene schil van de limoen boven het vlees, pers de vrucht uit en schenk het sap erbij. Voeg de kokosmelk, 500 ml water en het bouillontablet toe. Laat op het kleinste pitje 4 uur stoven zonder deksel. Voeg nog wat water toe als het gerecht te droog wordt. Lekker met koriander en wat extra rode peper in reepjes.
U kunt het rundvlees 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm voor het serveren op laag vuur.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode peper
2 tl gemalen kurkuma
1 schaal magere runderlappen
3 el zonnebloemolie
1 limoen
1 blik kokosmelk
1 kippenbouillontablet
Dit heb je nodig
keukenmachine