Gesmoorde vis in kokossaus
Aan de slag
Hak de gember fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Meng in een kom de gember, rode peper, knoflook, kurkuma, koriander, currypasta, het citroensap en een mespunt zout. Wrijf de vis in met het mengsel en marineer afgedekt 30 min. in de koelkast.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui 3 min. Voeg de vis toe en bak 2 min. per kant op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe, leg de deksel op de pan en laat de vis nog 4 min. smoren. Serveer de vis in de saus.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Gesmoorde vis in kokossaus
hoofdgerecht
null personen
230 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Hak de gember fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Meng in een kom de gember, rode peper, knoflook, kurkuma, koriander, currypasta, het citroensap en een mespunt zout. Wrijf de vis in met het mengsel en marineer afgedekt 30 min. in de koelkast.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en fruit de ui 3 min. Voeg de vis toe en bak 2 min. per kant op laag vuur. Voeg de kokosmelk toe, leg de deksel op de pan en laat de vis nog 4 min. smoren. Serveer de vis in de saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
½ rode peper
1 teen knoflook
2 tl gemalen kurkuma
3 tl gemalen koriander (ketoembar)
1 tl milde Indiase currypasta
1 citroen
600 g kabeljauwfilet
2 el olijfolie
1 ui
1 pakje kokosmelk