Paprika's in kruidenmarinade
Aan de slag
(kan ca. 2 dagen van tevoren): Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's wassen en in hun geheel onder hete grill schuiven. Paprika's in 10 à 15 minuten aan alle kanten roosteren, tot vel begint te blakeren. Af en toe keren. Paprika's ca. 10 minuten in plastic zak laten rusten. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. Harde steeltjes van Italiaanse kruiden verwijderen en kruiden fijnhakken. Basilicum fijnhakken. In kom honing, azijn, olie, knoflook, Italiaanse kruiden en basilicum tot saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Velletjes van paprika's trekken en paprika's halveren. Zaadlijsten verwijderen en paprika's in niet te kleine repen snijden. Paprika door dressing scheppen en minstens 2 uur laten intrekken.
Paprika's in kruidenmarinade
voorgerecht
null personen
185 kcal
35 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
(kan ca. 2 dagen van tevoren): Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's wassen en in hun geheel onder hete grill schuiven. Paprika's in 10 à 15 minuten aan alle kanten roosteren, tot vel begint te blakeren. Af en toe keren. Paprika's ca. 10 minuten in plastic zak laten rusten. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. Harde steeltjes van Italiaanse kruiden verwijderen en kruiden fijnhakken. Basilicum fijnhakken. In kom honing, azijn, olie, knoflook, Italiaanse kruiden en basilicum tot saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Velletjes van paprika's trekken en paprika's halveren. Zaadlijsten verwijderen en paprika's in niet te kleine repen snijden. Paprika door dressing scheppen en minstens 2 uur laten intrekken.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode paprika's
2 gele paprika's
1 teentje knoflook
1 zakje verse Italiaanse kruidenmix
10 g verse basilicum
1 theelepel vloeibare honing
2 eetlepels balsamicoazijn
6 eetlepels extra vierge olijfolie
0 zout
0 (versgemalen) peper
Dit heb je nodig
plastic zak